perjantai 5. syyskuuta 2014

Projekti: Hyvän mielen vaatekaappi - Vaatekaappi lukuina

Lainasin kaverilleni Hyvän mielen vaatekaappi -kirjaa, jonka ostin tyttöjen raskausaikana vuodelevon lukemiseksi. Tuolloin aloin itse miettimään enemmän omaa vaatekaappini sisältöä, omaa tyyliä, ostokäyttäytymistäni ja aloin suunnitella sitä kuuluisaa "täydellistä vaatekaappia". Lasten kanssa kotona oleminen tuo omat haasteensa pukeutumiseen, aina ei todellakaan ole järkevää pukeutua niin kuin välttämättä haluaisi. Itselläni myös työ- ja vapaa-ajan/kotivaatetus on täysin erilainen. Olenkin miettinyt, että kun töihin paluu on edessä, suuntaisin stylistille tai ainakin värianalyysiin, jossa pohdittaisiin värien ja materiaalien sopimista omaan ihonväriin, silmiin ja hiuksiin. 

Vuoden alussa kävin läpi vaatekaappiani ja heitin kierrätykseen kaikki vähänkään kulahtaneet paidat ja nyt taas kirjan esiin kaivettuani, muistin että tänne bloginkin puolelle piti aloitella juttua täydellisen vaatekaapin tavoittelusta. Tai ehkä täydellinen vaatekaappi on väärä ilmaisu, parempi tosiaan olisi tuo "hyvän mielen vaatekaappi". Tavoitteena se, että kaikki omat vaatteet toisi itselle hyvän mielen, lähes kaikki sopisivat hyvin yhteen ja jokaiseen tilaisuuteen ja tarpeeseen löytyisi vähintään yksi kokonaisuus, jossa itse viihtyy.Aloitan läpikäymisen ja vaatteiden kartoittamisen laskemalla kaikki vaatteet omasta vaatekaapista:

Farkut (ja vastaavat): 8 kpl
Suorat housut: 1 kpl
Pellavahousut: 2 kpl
Hameet: 8 kpl
Mekot: 9 kpl (joista kaksi neulemekkoa, kaksi juhlamekkoa, loput "arkimekkoja")
Shortsit: 2 kpl
Trikoopaidat: 11 kpl
Neulepaidat ja neuletakit: 15 kpl
Kauluspaidat/muut siistimmät paidat: 11 kpl
Colleget ja hupparit: 6 kpl 
T-paidat: 2 kpl
Topit: 6 kpl
Aluspaidat: 7 kpl
Urheiluvaatteet yläosat: 5 kpl (sis. aluskerraston paita) + uimapuku 1kpl
Urheiluvaatteet alaosat: 8 kpl (sis. ulkoiluhousut ja aluskerraston trikoot)

yhteensä: 102 kpl

Lisäksi löytyy pelkästään kotikäytössä olevia vaatteita 10 kpl (housuja, leggingsejä, toppeja ja paitoja) sekä tietysti alusvaatteet (alushousuja 23 kpl, rintsikoita 6 kpl+2 kpl urheilurintsikoita, sukkia 20 paria , sukkahousuja 10 kpl(!) ja yövaatteita 5 kpl. Ulkovaatteet, kengät ja asusteet jätän ainakin toistaiseksi huomioimatta.

Jos katsoo vain näitä lukuja, niin kuinka voi liian usein tuntua siltä ettei ole mitään mitä laittaisi päälle! Toki suurin osa näistä vaatteista on jo useita vuosia vanhoja ja oma kroppa on muuttunut lasten saannin myötä, eivätkä kaikki vaatteet istuneet samalla tavalla edes esikoisen syntymän jälkeen vaikka silloin pääsinkin nopeasti vanhoihin mittoihin. Akiivisessa käytössä on ehkä noin puolet vaatekaapin sisällöstä.

Käynnissä olevan kiinteytymis- ja -10kg-projektin johdosta en aio tällä hetkellä tehdä mitään muutoksia vaatekaappiin. En osta enkä heitä pois mitään. Kunhan noihin tavotteisiin on päästy (toivottavasti vuoden lopussa), on aika käydä jokainen vaatekappale läpi ja surutta myyntiin / kiertoon ne jotka eivät enää syystä tai toisesta miellytä. Tämän jälkeen tuleekin sitten se haastavin osuus, eli kuinka lähteä rakentamaan jäljellä olevien itseä miellyttävien vaatteiden ympärille sitä omaa hyvän mielen vaatekaappia. Jokainen uusi ostos on harkittava tarkkaan, minkä kanssa se sopii ja missä tilanteessa sitä käyttää. Myös materiaalivalintojen suhteen tulee olla entistä tarkempi. Mikään ei ole niin turhauttavaa kuin parin pesun jälkeen muotonsa menettänyt paita...

Ootko sä tyytyväinen oman vaatekapin sisältöön? 
Paljonko sulla on arviolta vaatteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti