tiistai 26. toukokuuta 2015

3-vee kemut!

Niin se vaan meidänkin esikoinen täytti viikonloppuna huimat 3 vuotta ja sunnuntaina vietettiin juhlia kotonamme. Juhlat olivat oikein onnistuneet ja hieman porrastetusti pyysimme vieraita, että kaikki mahtuivat mukavasti.

Aikaisempina vuosina olemme pitäneet synttärit kahtena päivänä, toisena on pyydetty sukulaisia ja toisena kaveriperheitä. Kahden päivän juhlien järkkääminen on kuitenkin nyt kolmen lapsen kanssa osoittautunut melko rankaksi, joten tänä vuonna siis suosiolla hieman vähemmän vieraita ja vain yhtenä päivänä. Näin sai rauhassa leipoa ja siivoilla ja sitten keskittyä kerralla juhlimiseen!


Päivänsankari juhli farkuissa ja valkoisessa kauluspaidassa. Tytöillä puolestaan oli uudet lappushortsihaalarit ja röyhelöpaidat. Näistä haalareista varmaan parempaa kuvaa, jos ehtisin käydä lasten kesävaatteita hieman läpi tänne bloginkin puolelle.Poika sai itse päättää juhlien teeman ja se oli tietenkin Salama McQueen! Muutamia teeman mukaisia koristeita siis oli esillä. Ilmapalloja, servetit ja kakkukynttilä. Ruokapöydälle asettelin vielä serpentiinien sekaan kaikki pojan Syylari Cityn pikkuautohahmot. Pojan toive tarjoiluiksi puolestaan oli pizzaa ja porkkanakakkua. No, näitähän tietysti sitten tehtiin!Porkkanakakun ja pizzojen lisäksi juhlapöydästä löytyi suklaista mascarpone kakkua, mansikka-vaahtokarkki-ananas tikkuja, suolaisia cocktail-tikkuja ja karjalanpiirakoita munavoilla. Tarjoilut olivat siis hyvinkin simppelit. Kaikki onnistui hyvin ja teki kauppansa vieraiden keskuudessa! Pikkupizzat taisi olla aikamoinen hitti! Näitä täytyy tehdä jatkossakin.Pikkupizzat tein kaulimalla taikinan isoksi levyksi ja painamalla yksittäiset pyöreät pizzat isolla kahvikupilla. Tein kahta erilaista täytettä. Tomaattisoseen ja juuston lisäksi toisista löytyi pepperonia ja tomaattia ja toisista tonnikalaa ja paprikaa. Näissä oli kieltämättä aikamoinen homma, mutta oli kyllä sen arvoista. Kivemman näköisiä kuin perinteiset slicet ja todella hyvän makuisia!

Suklaisen täytekakun puolestaan tein tällä ohjeella hieman isompana vain. Olen tehnyt tätä kakkua aiemminkin ja on todella hyvää! Meillä on turha laittaa tarjolle mitään keksejä, popcorneja tms, sillä ne jäisivät takuuvarmasti suurimmaksi osaksi syömättä. Jotain pientä on kuitenkin kiva laittaa tarjolle kakkujen lisäksi ja tällä kertaa tein tällaisia vartaita. Kivan kesäinen tarjottava!Vieraat muistivat poikaa aivan ihanilla lahjoilla! Kalapeliä pelattiin vielä illalla tyttöjen käytyä nukkumaan ja poika tykästyi tähän täysin. Hienosti jaksoi keskittyä ja nopeasti tajusi, miten kaloja saa ongittua.


Oikein kiva ja onnistunut juhlapäivä!

2 kommenttia:

  1. Ihanan simppelit tarjoilut. Pikkupitsat pääsee kokeiluun ja varmasti myös nuo mansikka-vaahtokarkki-ananasvartaat. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun taktiikka näihin synttäritarjoiluihin tulee kyllä jatkossakin olemaan helppous, yksinkertaisuus ja vain muutama eri laatu. Kolme eri suolaista ja kolme eri makeaa on musta ihan hyvä määrä! :)

      Poista