tiistai 1. maaliskuuta 2016

Aurinkoisessa keittiössä

Nyt on saatu nauttia aivan ihanista aurinkoisista talvisäistä ja lisääntyvä valo antaa kyllä taas vaan entistä enemmän energiaa kaikkeen touhuamiseen! Ennen postausta valmiista vitriinikaapista, kurkistetaan vielä meidän aurinkoiseen keittiöön.
Minulla on kausia, jolloin keittiön tasoilla ei saisi olla yhtään mitään ja toisinaan haluaa tuoda joillain kauniilla asetelmilla enemmän kodikkuutta ja toki myös käytännöllisyyttä keittiöön. Vakio asetelma on kuitenkin öljypullot sekä suola- ja pippurimyllyt lieden vieressä.

Ihastelin jo viime Tallinnan reissulla Restoran Noan pöydässä liuskekivialustaa suolamyllyjen alla ja nyt taas törmättyäni näihin eräässä nettikaupassa, muistui tämä ihastus mieleeni.


Nämä on vaan taas sarjassamme niitä, että en ole valmis maksamaan useita kymppejä yhdestä kivenpalasesta, mutta koska idea oli kaunis, päätin soveltaa ja kipaisin takapihallemme. Muistelin nimittäin, että muutamia liuskekiviä pihaltamme löytyy edellisten asukkaiden jäljiltä. Osa oli aivan liian paksuja, mutta löytyihän sieltä seasta myös yksi täydellisen kokoinen yksilö. Kivelle kunnon pesu ja käyttöön!Kivi on materiaalina ihana ja sopii hyvin pöydälle alustaksi. Marimekon astiat ja leikkokukat puolestaan tuovat ihanan keväisen ilmeen!


Välillä nettikauppojen selailu inpsiraation lähteenä toimii hyvin. Tarkoitan sitä, että ei osta mitään uutta, vaan keksii tapoja uudistaa ilmettä ja tyydyttää omaa vaihtelunhalua käyttämällä hyväksi itseltään valmiiksi tai vaikka luonnosta löytyviä esineitä.

Tässä tapauksessa idean toteutus ainakin on täys kymppi. Ja jos tuohon kiveen kyllästyy, voi sen hyvällä omalla tunnolla heittää takaisin takapihan kukkapenkkiin.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Voisin katsella kuvia teidän keittiöstä vaikka kuinka kauan. Nuo Marimekon värikkäät (ja musta-valkoiset) kupit tuo kyllä kivan ilmeen keittiöön. Ja leikkokukat tietysti kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina ihanasta kommentista! <3

      Poista