perjantai 11. maaliskuuta 2016

Epäonninen smoothiekakku

Tiedättekö, kun katsoo jotain ihanaa reseptiä ja sen täydellistä kuvaa täydellisen kuuloisesta herkusta, ja ajattelee, että teenpä tuollaisen. No, tämä mun kokeiluversio tyttöjen synttäreitä varten ei ainakaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä... Lopputulos oli aika pitkälti kaikkea muuta kuin kuvassa.


Kyseessä oli taas K-ruoka lehdestä bongattu smoothiekakun resepti (löytyy tuolta kuvien yläpuolelta linkin takaa). Tämä kuulosti ihanan raikkaalta ja vähän lapsiystävällisemmältä herkulta. Tässä kun ollaan koko ajan itsekin menty parempaan suuntaan herkkujen määrän ja laadun suhteen, niin haluaisin myös juhliin niitä parempia vaihtoehtoja.

Maku kakussa oli kyllä kohdillaan, mutta en ymmärrä, miksi kakku ei hyytynyt. Pohja on siis tehty digestiveistä ja täytteestä löytyy jugurttia, mustikoita, banaania, hunajaa ja liivatetta. Hyydytin kakkua jääkaapissa 10 tuntia, liivatteen määränkin olisi pitänyt olla kohdillaan, mutta silti kakku ei hyytynyt.

Tämä ensimmäinen kokeilu on jo viime viikonlopulta, enkä ole jaksanut tehdä toista kokeiluversiota. Riskillä mennään. Taidan tehdä kakun huomenna heti aamusta valmiiksi ja annan hyytyä rauhassa sunnuntai iltapäivään... Toki tämä kokeiluversio oli myös pienennetty versio ja varsinaisesta kakusta tulisi tuplasti isompi. Liekö sitten oma matikkapää pettänyt ohjetta pienentäessä (ei voi olla mahdollista!) vai olivatko pakkasmustikat liian vetisiä ja olisivat vaatineet huomattavasti enemmän liivatetta?

Epäonnistumisesta huolimatta tätä tehdään uudestaan ja toivotaan, että tällä kertaa onnistuu paremmin! Tänään kouluillan jälkeen tarkoitus suunnata kauppaan juhlien tykötarpeita hakemaan, huomenna siivousta ja leipomista ja sunnuntaina juhlitaan!

Kivaa viikonloppua!
Eikös muuten kuulostakin ihanalta, raikkaammalta kakulta!?

3 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä herkullisen raikkaalta tuo ohje. En tiiä mikä sulla on mennyt vikaan kakkua tehdessä, mutta samoja ongelmia näyttää olleen muillakin (kommentit reseptin yhteydessä). En ehkä uskaltais luottaa että seuraava kakku hyytyy normaalisti. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tajunnut katsoakaan kommentteja tuolta, kun mulla oli lehti, josta ohjeen alun perin otin... Täytyy käydä lukemassa! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
  2. Eipä mittään! Kinuskikissalla taitaa olla kans joku suosittu smoothiekakun ohje. En oo kyllä ikinä kokeillu sitä. http://www.kinuskikissa.fi/smoothie-kakku/

   Poista