tiistai 8. maaliskuuta 2016

Hetken herkku ja lisää pääsiäiskoristeita

Mä olen näin aikuisiällä oppinut toden teolla arvostamaan kausiruokia, tai no, etenkin kausiherkkuja. Laskiaispullat, runebergintortut, mämmi ja tippaleivät vuoden ensimmäisellä puoliskolla, loppukesästä mustikkapiirakkaa, syksyllä omppupiirakkaa ja vuoden viimeisen kvartaalin kruunaa tietysti joulunajan herkut: joulutortut, piparit ja riisipuuro.


Toki näistä kausiherkuista jotain on tullut aina syötyä, mutta nykyään on melkein pakkomielle, että niitä kuuluu syödä! Ennen saatoin juhlapyhien koittaessa kaupassa valita jotain muuta herkkua korvikkeeksi sille "mitä olisi kuulunut" syödä. Koska kyllähän vaikkapa mutakakku on oikeasti paljon parempaa kuin esimerkiksi tippaleivät tai runebergintorut. Mutta ei enää!

Kausiherkuilla mennään ja ne tuovat sen oikean juhlan fiiliksen. Tämän hetken suureksi herkuksi on noussut mämmi, jota on tainnut kulua meillä (tai siis minulla) useampi laatikollinen...

Kerman kanssa ehdottomasti. Ja saahan tätä herkutella paremmalla omalla tunnolla kuin vaikka sitä mutakakkua!


Kurvasin eilen illalla koululta ruokakaupan kautta kotiin ja piipahdin samalla pitkästä aikaa Indiskassa. Kuvissa mukana sieltä löytämäni super tyylikkäät pääsiäiskoristeet. Ihastuin näihin ihan täysin ja nämä saavat jo nyt jäädä esille. Pääsiäinen on tänä vuonna jotenkin ihan liian aikaisin ja sotkee nyt täysin koristelufiiliksen ottaen huomioon, että viikonloppuna olisi tarkoitus juhlia niitä 2-vuotiskemuja ja nyt jo tekisi mieli siirtyä pääsiäisen odottamiseen. First world problems - todellakin.

Koristelin juuri eilen "leipomani" taikataikinakoristeet, joista olikin jo kommenttiboksissa puhetta. Niistäkin kuvia, kunhan maalit kuivuvat ensin rauhassa! Nyt olisi kuulkaa niin paljon ideoita, aiheita ja tehtyjä juttuja, joista haluaisi tänne blogiinkin kirjoitella. Muutama ekstra tunti vuorokauteen kiitos!

Mites teillä?
Herkutellaanko kuluvan kauden jutuilla vai sillä mitä sattuu mieli tekemeään?

EDIT: Meinasi kuulkaa ihan unohtua: Oikein ihanaa naistenpäivää kaikille!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti