keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Synttärihumua

Viime viikonloppuna tosiaan juhlittiin meidän pikkuneitejä ja nyt luvassa muutamia koristelu- ja tarjoilukuvia tänne blogiinkin.

Nyt kun näitä lasten synttäreitä ja nimijuhlia on järjestänyt jo useampia, olen huomannut toimivammaksi muutaman jutun. Ensinnäkin juhlien on oltava sunnuntaina, että ehtii rauhassa siivota ja leipoa lauantaina. Toiseksi tarjoilujen suhteen on pidettävä pää kylmänä. Mielihän tekisi laittaa tarjolle sen seitsemää sorttia, mutta parhaaksi olen todennut 3+3 systeemin. Eli kolme suolaista ja kolme makeaa. Lisäksi muutaman kerran olen joutunut pettymään tuon lähileipomon valmiisiin kakkuihin, joten kolmas periaate juhlien suhteen on nykyään itsetehdyt herkut. Minun kohdalla se tarkoittaa, että tingitään herkkujen ulkonäöstä, mutta eipähän tarvitse pettyä makuun, kun ammattilaisten tekeminä sitä aina odottaa hieman enemmän kuin itseltään.

Tänä vuonna juhlapöydästä löytyi pastasalaatti, pikkupizzoja sekä kylmäsavulohiruisnappeja. Makeana oli mariannejuustokakku, porkkanakakku sekä suklaa-mascarponemuffinsit. Ekstrana oli hedelmätaikasauvat, eli grillitikkuun pujotetut viinirypäleet ja piparimuotilla leikattu vesimelonitähti. Luovutin siis sen smoothiekakun suhteen, täytyy kokeilla sitä joskus myöhemmin uudestaan, isommalla liivatemäärällä.

mariannekakku


suolaisia tarjottavia juhliin

kylmäsavulohiruisnapit

Pikkupizzoista ei näköjään tullut yhtään kuvaa, taisivat olla uunissa, kun näitä tarjoilukuvia napsin. Näyttivät kuitenkin hyvin pitkälti näiltä, mitä tein viime vuonna pojan synttäreille.

Juhlijoita oli vajaa 20 ja tänä vuonna tarjoilujen määräkin osui naulan kantaan. Meidän juhlijoista yllättävän moni ei ole niin makean perään, joten esimerkiksi muffineja tein suosiolla vain 14kpl. En siis varannut edes yhtä per henkilö ja hyvin riitti. Illalla syötiin vielä yhdet miehen kanssa iltapalaksi. Porkkanakakkua puolestaan tein kaksinkertaisen annoksen tällä ohjeella. Ja mariannejuustokakku on tehty Pirkan ohjeella. Tosin mun mielestä liivatetta näihin K-ruoka resepteihin pitää laittaa enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Koristeluina oli banneri, muutama paperihyrrä, serpentiiniä ja leijuvia ilmapalloja.

tekstibanneri diy

juhlakoristelut

ilmapallot kattoon

Vitriinin tieltä siirtynyt, ylimääräiseksi jäänyt senkki toimi hyvänä tarjoilutasona. Saarekkeen päällä oli makeat ja senkin päällä suolaiset tarjottavat. Keittiön tasoilta puolestaan löytyi sitten kahvit, teet ja vichyt.



Kaiken kaikkiaan ihanat ja onnistuneet synttärijuhlat!

8 kommenttia:

  1. Oi, ihanat juhlat ollut pikkuneideillä! Minäkin bongasin tuon marianne-juustokakun lehdestä ja ajattelin kokeilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! Ja kannattaa kokeilla kakkua, oli todella hyvää! :) tosin mun mielestä tuo ohjeen liivatemäärä ei riitä, jos käyttää niitä perus kaupan liivatteita, jotka painaa n.2g/kpl.

      Poista
  2. Näyttää herkulliselle! Minäkin olen tehnyt pikkupizzoja, mutta totesin yksien synttärien jälkeen etten enää tee. Niitä menee niin paljon etten jaksa tehdä niin paljoa. Tai sitten pitäisi keksiä oikotie onneen pohjan suhteen, itse kaulimalla pikkuisia pohjia on hurja homma. Vinkki vitoset otetaan vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa tehdä lehtitaikinasta :) Seinhän voi leikata jo ennen täyttöä haluamansa kokoisiin paloihin ja täyttää :) Tosi hyvää ja helppoa :) Lisätwistiä saa käyttämällä esim.. mietoa salsakastiketta tomaattikastikkeen tilalla :)

      Poista
    2. Ja jos pyöreitä haluaa, niin ostaa sen isomman lehtitaikinalevyn ja siitä jollain stanssilla tekee ympyröitä :)

      Poista
    3. Lehtitaikinasta saa tosiaan myös ihan hyviä suolaisia tarjottavia, mutta ei ehkä pitsasta sitten mene. :)

      Mä teen pikkupizzat kaulimalla pizzataikinan isoksi lätyksi, josta pyöräytän isolla Iittalan teema-kupilla pyörylät. Kaulin ylijäämät uudeksi lätyksi. Toki jauhon määrä lopputaikinassa lisääntyy, eli ei kannata kauhean montaa kertaa kaulia uusiksi jauhojen kanssa. Näin saa ihania pieniä ja pyöreitä pizzoja. Täytän jokaisen pyöreän pizzan sitten erikseen.

      Toki voisi vaan tehdä isoja pizzoja pellillä ja leikata ne pieniksi paloiksi tarjolle, mutta nämä yksittäin tehdyt pyöreät pikkupizzat on musta vaan niin ihania, että viitsin nähdä sen vaivan! Tein about 50 pitsaa ja ei niihin nyt niin kovin kauaa mennyt. Lopputulos sen pienen vaivan arvoista! :)

      Poista
  3. Ihanat juhlat ja voi mitä herkkuja! A:n synttäreillä oli viime kesänä tarjolla pikkupizzoja ja ne suntyi aika vaivattomasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selina! :) Juu, eivät ne tosiaan niin hirmuisen työläitä ole. Mutta niin kivan näköisiä! :)

      Poista